The Rules of Attraction

Författare: Bret Easton Ellis
Genre: Drama
Betyg: 3/5


"Past perfect. Present tense. Future uncertain." Det var taglinen för filmen som baserades på boken. I övrigt är boken sjukt mycket bättre än filmen. Filmen har nämligen reducerats till någon typ av tonårsdrama, medan boken är både välskriven och originell.

Att den är välskriven är väl något av en över/underdrift. Den är smart skriven. Huvudpersonerna går på collage i USA och precis allt de änker återges i löpande text - ibland långa raddor av meningslös självupptagenhet, ibland oväntat skarpa livsinsikter.

En sak är i alla fall säker; om du visste vad personer runt omkring dig tänkte hela tiden så skulle du förakta dem, och föraktar är precis vad du gör alla karaktärer i boken. Ett citat som skulle kunna summera hela budskapet är: "Our lives are not all interconnected. That theory is a crock. Some people truly do not need to be here." Nej, det är inte en uppmuntrande bok. Men skrattar gör man ändå, på bittraste möjliga sätt.

Patrick Bateman från American Psycho gästspelar förresten lite; hans lillebror är nämligen en av huvudpersonerna.

Kommentarer
Postat av: //A

herregud

jag tänker jättedumma saker hela tiden, varvat med en del smart. Det är väl att vara människa, ska man bli föraktad då, suck? puss NikeLi

2010-04-16 @ 17:51:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0