Tre noveller

The Voyage
Författare: Katherine Mansfield
Genre:
Betyg: 4 - Effing awesome dude!


Jag är ju vanligtvis inget större fan av noveller, men The Voyage tog mig med storm. Bara fåtalet sidor kort suger den genast tag i läsarens intresse. Med ett detaljrikt men ändå smidigt språk imponerar Mansfield stort som författare. Jag kommer absolut att läsa mer av henne.

A Scandal in Bohemia
Författare: Arthur Conan Doyle
Genre: Deckare
Betyg: 3 - Jag gillade den


Sherlock Holmes i all ära, men i A Scandal in Bohemia förlitar sig Arthur Conan Doyle liiite för ofta på osannolika sammanträffanden. Osannolika sammanträffanden av typen "oj, hon jag skulle spionera på rusar iväg för att gifta sig preciiiis när jag kommer till hennes hus, och jag får vara vittne till bröllopet!", eller "om jag ser till att nån klår upp mig utanför hennes hus... ja, då bjuder hon in mig och plåstrar om mig, och tycker inte att det är konstigt om jag sedan försvinner utan att säga hej då!"  Sherlock, du borde vara smartare än så...

The Withered Arm
Författare: Thomas Hardy
Genre:
Betyg: 3 - Jag gillade den


Hel ok novell. Dock ingenting man får ut något av att läsa.

Den hemlige kocken: det okända fusket med maten på din tallrik

Författare: Mats-Eric Nilsson
Genre: Fakta
Betyg: 4 - Effing awesome dude!


Den Hemlige Kocken är intressant och underhållande. Mats-Eric Nilsson guidar läsaren genom västerländsk mathistoria och berättar vad vi egentligen köper hem från mataffären (plast, murken bark, sågspån osv.) Det är en bok som underhåller, inspirerar och ger läsaren massvis med nya samtalsämnen.

(Cirka halva boken består av en uppslagslista över dels olika livsmedel, dels vad de olika E-numren står för, så den faktiska boken är hälften så kort som den ser ut att vara.)



RSS 2.0